Kost

Vi är i tuffa tider nu med pandemin som har varit påfrestande för många. Och den psykiska ohälsan har ökat bland många idag. Corona tenderar att sätta sig på nervsystemet då många blivit drabbade av depression,ångest mm. Man ska alltid ha i åtanke hur man mår innan man blir sjuk är man stressad eller går igenom mycket i sitt liv så slår virus hårdare mot kroppen.
Därför behöver vi mer än någonsin se över kosten och vad vi stoppar i oss idag. Bygg upp kroppen genom att få i dig tillräckligt med mineraler, vitaminer och bra råvaror.

Här nedan kommer tips till dig för att stärka immunförsvaret :

Undvik alkohol om du är stressad och går igenom mycket i ditt liv så att kroppen får processa det som händer i kroppen i lugn och ro

#Ett bra immunförsvar börjar alltid i tarmarna därför är det bra att få i dig:

#Syrande grönsaker , probiotika

#Benbuljong

#C vitamin , Brännässla är rikt på c vitamin, Nypon

#Super svampen som bekämpar alla sorts virus är CHAGA

#Echinacea är en fantastisk ört som bygger upp immunförsvar och motverkar inflammationer

Sist men inte minst se efter din SÖMN
Sömnen är otroligt viktigt för ditt välmående. Kroppen behöver tillräcklig vila och återhämtar sig som bäst när du sover. Om du har svårt att sova och du känner dig upp i varv kan det vara bra att se över nervsystemet och om du har stress påslag vid vilo läge.

Örter som är bra för nervsystemet:

GINSENG
CITRON MELISS
ASHWAGANDA
ASTRAGALUS
ROSENROT
GOTU KOLA

C- Vitamin Boost

Brännässla brukar vi inte tänka kanske ska vara bra för kroppen eller så tänker vi inte att det är något speciellt med denna nässla. Det är nämligen rik på mineraler och aminosyror.

Den är även en super bra källa för järn och c vitamin och kalcium.
Jag brukar köpa färska och torka sedan dricker jag det som te.

 

Brännessla
kost

Plant baserat?

 

Mina tankar kring om man ska vara vegetarian eller äta plant baserad kost. Jag tänker att vi alla har olika kroppar och går igenom olika saker i vårt liv som gör att vi exempelvis blir känsliga för vissa livsmedel. Om man har gått igenom mycket trauman i livet så har kroppen oftast mycket inflammationer och då kan det vara bra att för en period äta en mer plant baserad kost. Jag tror det är viktigt att tänka på vad dina förutsättningar är när det kommer till kosten. Vi är många som blivit väldigt medvetna idag och vi läser mycket om vad kött och mjölkprodukter gör för kroppen. Sanningen är att den mängd kött vi äter idag tror jag inte är bra för någon. Maten är mer processad än tidigare. Jag förespråkar att man ser över mängden kött, gluten, mjölkprodukter och socker som är generellt inflammations höjande för kroppen.
Anledningen till att man ska se över sin kost när man är under stressande perioder i sitt liv eller när man påbörjar en läkningsresa är för att du gör det lättare för kroppen att processa alla känslor om du äter en mer ”ren kost”. Kroppen får chansen att återhämta sig utan att man ska behöva processa dålig mat. Det gör läkningen mer hälsosam för dig.

 

 

 

 

 

Hjärtöppnare

 

Denna smoothie är rena medicinen för hjärtat och för blodflödet

 

1 dl frysta hallon
1/2 granatäpple
Höfta med chili och kanel
Mixa ihop med 2 dl rödbetsjuice

hjärtöppnare
hjärtchakra smoothie

 

 

Hjärtchakra smoothie

 

Öppna hjärtat med att tänka på färgen grön.
En fräsch grön smoothie för dig som vill ge hjärtat extra kärlek!

 

 

 

1 näve spenat
1/2 avocado
1/2 grönt äpple
1/2 mango
Mixa ihop med kokosvatten

Solarplexus bowl

 

Inom den ayurvediska medicinen pratar man om matsmältningen och dess funktion till vårat välmående. Vi behöver ta hand om magen och lyssna till om vi upplever oro och problem med magen. Denna smoothie är mjuk,len och en favorit för magen.

 

1 dl fryst mango
1 banan
höfta kardemumma,gurkmeja
(tillsätt proteinpulver om du så önskar)
Mixa ihop och toppa sedan med kokosflingor, jordgubbar och nötter (cashenötter,valnötter,paranötter)

.

Levern smoothie

 

Levern är vårt största organ och har en viktig roll för resten av kroppen. Den ansvarar för avgiftning men också för våra hormoner. Stress och dålig livsstil kan orsaka problem med levern och därför är det värdefullt att bosatt levern med bra kost.

 

2dl äppelmust
1/4 paket grönkål/spenat
1/5 pkt sockerärtor
1 knippe mynta
1/2 stav selleri
1/2 citron
1 cm ingefära
1msk linfröolja
Ev 1 tsk chlorella (Om du inte använt chlorella så ska det alltid trappas upp, börja därför alltid med 1/2 tesked.)
Mixa ihop

kostillskott hår

Kosttillskott för hår


Tappar du hår ? Känns håret torrt?
Visste du att håret är vår yttre kanal som reflekterar vårt inre välmående?
Håret talar om för oss hur vi mår och vi kan märka det genom att vi kanske tappar hår eller att det känns livlöst. Vi behöver vitaminer och mineraler för att håret ska må som bäst. Femineral är ett utmärkt kosttillskott med kombinationen av vitaminer och mineraler för att ditt hår ska må så bra som möjligt..